Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med skagenröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 500 g laxfilé
  • 0,5 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st litet ägg

Skagenröra:

  • 500 g räkor med skal
  • 0,5 dl lätt majonnäs
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk dill, hackad
  • nymalen vitpeppar

Till servering:

  • skivad gurka
  • strimlad salladslök
  • eller purjolök
  • sallad
  • bröd

Så här gör du

  1. Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg. Forma färsen till 4 burgare.
  2. Skala och grovhacka räkorna. Blanda dem med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek burgarna cirka 4 minuter på varje sida.
  4. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, skagenröra och strimlad lök.