Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med mandelbröd

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

4 Hamburgerbröd

  • 100 g mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kesella, 10%
  • 2 ägg
  • 2 tsk sesamfrön

Saffransmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 g saffran
  • rivet skal av en ekologisk lime
  • salt och peppar

Laxburgare

  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 tsk torkad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • smör eller kokosfett till stekning

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Vispa ihop ägg och kesella i en annan skål. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  3. Lägg 4 högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta ut och gör dem så runda du kan. Strö över sesamfrön.
  4. Grädda i 15 min tills frallorna fått fin färg. Låt bröden svalna på ett galler under en handduk.
  5. Rör ihop saffran och majonnäs. Riv ner skalet av limen och smaka av med salt och peppar.
  6. Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Kör till en någorlunda jämn smet. Blanda ner fiberhusk, majonnäs, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  7. Forma laxsmeten till fyra biffar och stek i smör eller kokosfett, ca 2 min på varje sida.
  8. Lägg upp sallatsbladen på tallrikar. Dela rädisorna på hälften och lägg dem på salladen.
  9. Dela bröden och lägg nederdelen på salladen. Placera ut biffarna på bröden och klicka ut saffransmajonnäsen. Lägg på överdelen av bröden och dekorera med gräslök.