Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med guacamole

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Guacamole

  • 1 mild spansk pepparfrukt
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 mogna avokador
  • 1/2 lime, färskpressad saft
  • flingsalt

Burgare

  • 600-700 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 2 salladslökar
  • 1 liten röd paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 msk smör & rapsolja

Tillbehör

  • 4 hamburgarebröd, delade och rostade
  • 4 msk chilisås
  • sallatsblad
  • 1 bifftomat, i skivor
  • 1 silverlök, skuren i ringar
  • koriander
  • limeklyftor
  • grillade pimientos de padron
  • grillad majs

Så här gör du

  1. Börja med guacamolen. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka koriander. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Mosa det slätt, använd gärna stavmixer. Blanda i chilifrukt, koriander och limesaft för hand.
  2. Smaka av med salt.
  3. Skär laxen i mindre bitar och kör snabbt till färs i matberedare monterad med kniv. Eller finhacka laxen för hand med en kniv. Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och hacka paprikan fint.
  4. Blanda laxfärs och salt. Blanda i majonnäsen. Blanda i salladslök och paprika.
  5. Forma färsen till fyra biffar. Vänd dem i mjölet.
  6. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna, stek i biffarna 3-5 minuter på varje sida. Salta, peppra och låt vila i pannan ca 5 minuter. Dela och rosta brödet under tiden.
  7. Servera burgarna mellan bröden med chilisås, sallatsblad, tomaskivor, guacamole, löksringar och koriander. Bjud limeklyftor, grillade pimiento de padron och majs, som extra tillbehör.