Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med grillad sparris, fänkålsmajonnäs och picklade grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 Brooklyn burger bun
  • 300 g skinn- och benfri laxfilé
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk + 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl panko
  • 2 msk + 1 msk olivolja
  • 250 g grön sparris
  • 1 gemsallad

Picklade grönsaker:

  • 1 stor morot
  • 1/2 litet fänkålsstånd
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten

Fänkålsmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 tsk stötta fänkålsfrön

Garnering

  • Dill

Så här gör du

  1. Picklade grönsaker: Skala och hyvla moroten på längden. Ansa och skär fänkålen i strimlor. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret smält. Lägg i grönsakerna och låt ligga i lagen ca 1 timme.
  2. Skär den färska laxen i kuber och strimla den kallrökta. Mixa snabbt ihop de båda laxsorterna och blanda med ägg, 1/2 tsk salt och peppar. Strö panko på ett bakplåtspapper. Forma färsen till 4 burgare och lägg dem på pankon. Strö även panko på burgarna.
  3. Fänkålsmajonnäs: Blanda majonnäs och fänkål.
  4. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen på längden.
  5. Stek laxburgarna i 2 msk olja 2–3 min på varje sida. Pensla sparrisen med 1 msk olja. Strö på 2 krm salt. Grilla sparrisen runtom 2-3 min.
  6. Rosta bröden. Fördela salladen på brödens underdel. Lägg på burgare, sparris, majonnäs och picklade grönsaker. Garnera med dill. Lägg på brödlocken och servera.