Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med citroncréme

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 132 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 500 g laxfilé
  • 1/2 gul lök
  • 3 msk hackad dill
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar

Citroncrème

  • 100 g rumsvarm philadelphiaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • rivet skal av 1/2 citron
  • flingsalt
  • nymald peppar

Till servering

  • färsk gurka
  • strimlad salladslök eller purjolök
  • sallad
  • bröd, gärna grillat danskt rågbröd

Så här gör du

  1. Ta bort skinn och ben och mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda lax, lök, dill, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
  2. Grilla burgarna över glöd, cirka 4 minuter på varje sida.
  3. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med skivad gurka, citroncrème och strimlad salladslök.
  4. Citroncrème: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.