Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med basilika & pak choi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Laxburgare

  • 500 g benfri laxfilé
  • 2 ägg
  • färsk basilika, strimlad
  • salt
  • peppar
  • smör att steka i

Pak choi

  • 2 pak choi

Gräddkokt spenat

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 bladspenat
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 4 ägg, stekta
  • basilika
  • citronklyfta

Så här gör du

  1. Laxburgare: Finhacka fisken med vass kniv eller kör i matberedare på puls­knappen i 1 sekund. Fisken ska verkligen vara grovhackad.
  2. Blanda ner ett ägg i taget och se till att du får en smidig färs som det går att forma fina biffar av.
  3. Blanda ner basilika (ta så mycket du gillar) och krydda med salt och peppar.
  4. Stek biffarna i smör precis före servering och låt dem gärna ha en rejäl rå kärna i mitten.
  5. Pak choi: Låt pak choi steka med i pannan när du steker laxburgarna, de blir godast om de fortfarande har en hård kärna.
  6. Gräddkokt spenat: Koka upp grädden och rör ned spenaten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servering: Stek äggen och toppa dina goda burgare med dem.
  8. Servera med basilika och citronklyfta.