Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med basilika & edamamebönor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Det här är mat som nästan lagar sig medan man tittar, så enkelt är det. Genialt gott och garanterat supernyttigt! Bästa maten för dig som vill möta hösten i toppform!

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färsk laxfilé (eller 4 frysta bitar, à 140 g)
  • 1 ägg
  • ett knippe färsk basilika
  • 1-2 msk kapris
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 200 g frysta sojabönor, så kallad edamame
  • 200 g kikärtor och röda kidney­bönor

Så här gör du

  1. Dela laxen i mindre bitar och kör dem snabbt i matberedare eller blender med ägg, kapris och basilika. Kör bara några sekunder, så du får en grovt hackad färs. Kapris ger sälta, så var försiktigt när du smakar av med salt och peppar.
  2. Forma färsen till biffar och stek på god värme i olivolja i 4-5 minuter. Biffarna får väldigt gärna ha en rå kärna.
  3. Koka upp vatten och koka de frysta sojabönorna i ca 8-10 minuter eller tills de lätt går att trycka ut ur sina skidor. Tillsätt gärna lite kikärtor och röda kidneybönor för extra färg, precis innan du häller av vattnet.
  4. Ringa en god olivolja över bönorna och servera med laxburgaren.