Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare med ägg och krämig spenat


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 
500 g benfri laxfilé

  • 1-2 ägg till smeten
  • 
samt 4 ägg till servering
  • 
färsk basilika
  • 
salt och peppar
  • 
200 bladspenat
  • 
1 dl vispgrädde


Så här gör du

  1. Finhacka med vass kniv eller kör fisken i matberedare på pulsknappen i 1 sekund! Fisken ska verkligen vara grovhackad. Blanda med ägg och strimlad basilika, salt och peppar. Ta ett ägg i taget och se att du får en smidig färs som går att forma fina biffar av. Ta så mycket basilika som du gillar.

  2. Stek biffarna i smör precis före servering och låt dem gärna ha en rejäl rå kärna i mitten.
Koka upp grädden till spenaten och rör ned spenaten precis före servering. Smaka av med salt och peppar.

  3. Stek resten av äggen och toppa dina goda burgare med dem.

  4. Servera med basilika, tomat och citronklyfta.