Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxburgare

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g lax
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • ½ kruka dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök

Till servering:

  • 4 portioner råris

Så här gör du

  1. Hacka laxen i små bitar, nästan till ett mos, forma till bollar. Tryck ut bollarna till biffar, cirka 5 centimeter i diameter, i en panna. Stek i oljan tills de får en fin gyllenbrun färg.
  2. Blanda finrivet citronskal, finhackad dill och crème fraiche tillsammans i en skål och låt såsen stå framme till servering. Lägg isbergssalladen i vatten, ta sedan loss stora blad.
  3. Skala rödlöken och skiva tunt, lägg i kallt vatten så att löksmaken mildras.
  4. Komponera burgare med biffar, lök och sås som läggs mellan salladsblad.
  5. Servera med kokt råris till.