Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxbrulée & pepparrot


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner

  • 150-200 g rökt lax

  • 3 dl vispgrädde

  • 3 dl standardmjölk

  • 7 ägg

  • 1 1/2 msk riven pepparrot

  • 3/4 dl hackad dill

  • salt och nymalen peppar


Till garnering:


  • 100 g rökt lax och dill


Så här gör du

  1. Skär laxen i små tärningar och fördela den i portionsformar.

  2. Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp grädden och mjölken.

  3. Knäck äggen i en bunke. Häll över den varma gräddmjölken och vispa under tiden. Blanda i pepparrot, dill, salt och peppar.

  4. Häll den varma äggstanningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt kallna och förvara formarna övertäckta i kylen.