Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxbiffar med bönsallad och romsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Laxbiffar

  • 4 st laxfiléer
  • 0,5 st citron
  • 1 st gul lök
  • 1 msk dill
  • 1 tsk salt
  • smör att steka i

Bönsallad

  • 1 burk sojabönor
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärtor
  • purjolök
  • 2 krm kajennepeppar
  • 0,5 tsk chilipulver
  • salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja

Romsås

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 tsk dill
  • 1,5 msk stenbitsom
  • salt

Så här gör du

  1. Bönsallad: Skölj sojabönor, kidneybönor och kikärtor under rinnande vatten och lägg i en bunke. Skölj och skiva purjolöken och häll ner i bunken. Tillsätt olja, kryddor och vinäger. Blanda och smaka av med salt
  2. Romsås: Blanda creme fraich med majonnäsen. Tillsätt sedan dill och stenbitsom. Smaka av med salt
  3. Laxbiffar: Skala och finhacka löken och lägg i en bunke. Skär laxfiléer i små bitar och till ihop med löken. Tillsätt saften ur en halv citron, dill och salt. Mixa ihop med stavmixer och forma sedan till biffar. Stek i smör tills att det är genomstekta i mitten, ca 5min på varje sida