Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxbiffar med basilika & blomkålsris

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 100 g färsk lax
  • ett par kvistar färsk basilika
  • 2 dl lantbuljong
  • 1 endiv
  • 100 g blomkål
  • 3 cocktailtomater
  • färsk basilika
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Skär laxen i mindre bitar och grovmixa i matberedare eller med stavmixer. Mixa ner basilikan och krydda med salt och peppar.
  2. Forma små biffar eller bullar. Koka upp lantbuljongen i en låg, vid kastrull eller stekpanna.
  3. Dela endiven på längden i fyra bitar.
  4. Lägg laxbullar och endiver i buljongen och sjud på medelhög värme i 10 minuter.
  5. Råriv eller kör blomkålen till smulor. Koka i 2–3 minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av.
  6. Servera laxen på en bädd av blomkålsris tillsammans med den buljongkokta endiven. Garnera med tomater och färsk basilika.
  7. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar.