Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxbakelse – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 30 skivor grovt formbröd eller kavring

Fyllning

  • 150 g gravad lax i bit
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk hackad rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl fintärnat äpple
  • 3 msk hackad saltgurka
  • 1 tsk stött rosépeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Till garnering

  • ca 4 dl majonnäs
  • dill
  • gräslök
  • 10 hårdkokta äggulor
  • 10 skivor gravad lax
  • hackad rödlök
  • smulad rosépeppar
  • ärtskott

Så här gör du

  1. Fintärna laxen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.
  2. Ta ut rundlar av brödet, 7–8 centimeter i diameter, med hjälp av ett mått eller glas.
  3. Fördela hälften av fyllningen på 10 av brödrundlarna. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd.
  4. Bred majonnäs på ovansidan och runt bakelsens kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen några timmar eller över natten så att brödet blir saftigt.
  5. Vid servering: Täck bakelsernas kanter med hackad dill och gräslök. Täck ovansidan med hackad äggula. Toppa med en laxros och strö över en aning rödlök och rosépeppar.
  6. Tryck försiktigt fast ärtskott runt kanterna.