Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax under krämigt täcke med c-vitaminsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Lax under krämigt täcke

  • 400 g laxfilé i fyra bitar, färsk eller fryst
  • ½ tsk citronpeppar eller 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 dl crème fraîche, lätt
  • finrivet skal från 1 citron
  • dill
  • daikonkrasse eller solrosskott

Apelsin och morotssallad

  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 apelsin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk rapsolja

Tillbehör

  • 8 kokta, pressade, potatisar, mjöliga
  • 4 citronklyftor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form.
  3. Krydda med citronpeppar eller svartpeppar. Strö över salt.
  4. Blanda crème fraiche med citronskal och bred över laxen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Garnera med dill och strö över daikonkrasse eller solrosskott.
  7. Riv morötterna fint, hyvla vitkålen, skala och skär apelsinen i små bitar.
  8. Blanda allt och strö över pumpakärnor. Ringla på oljan.
  9. Servera laxen med apelsin- och morotssalladen samt pressad potatis och citronklyftor.