Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax teriyaki med sjögräsnudlar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1/2 förpackning sjögräsnudlar (150 g)
  • 150 g laxfilé
  • salt och vitpeppar
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk rapsolja
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk teriyakisås
  • 1/2 msk ketjap manis
  • 50 g frysta sojabönor

Topping

  • 1/2 msk svarta sesamfrön
  • 1/4 tärnad mango
  • 1 strimlad salladslök
  • lite färsk koriander

Så här gör du

  1. Skölj nudlarna och dela dem något med en sax. Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar. Skala vitlöken.
  2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja. Lägg ner laxtär- ningarna tillsammans med riven vitlök och ingefära. Låt steka någon mi- nut och häll sedan på teriyakisås och ketjap manis. Tillsätt nudlar och sojabönor och låt allt bli varmt. Strö på sesamfrön och toppa med mango, salladslök och koriander.