Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax- & Sparrispaj med fullkornsskal

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Pajdeg

  • 25 g smör
  • 1,5 dl siktat dinkelmjöl
  • ca 1 dl fullkornsdinkel
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk

Fyllning

  • 250 g kallrökt lax
  • 1 pkt fryst grön sparris
  • 1 dl hackade örter (oregano + dill)

Stanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl creme fraiche eller kvarg
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen med smöret/margarinet. Se till så det inte är några klumpar. Häll i mjölken och bearbeta till en smidig deg. Låt vila i kylen medan du gör i ordning fyllningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Koka sparrisen enligt anvisningarna på paketet. Skär laxen i mindre bitar och hacka de färska örterna. dela sparrisen i mindre bitar och blanda samman sparrisen, laxen och örterna.
  3. Tryck ut pajdegen tunt i en form och häll i fyllningen. Vispa samman äggen, creme fraichen och grädden med salt och peppar, häll sedan över fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min tills stanningen stannat och pajen fått en fin färg. Låt gärna pajen vila en stund innan servering!