Lax- & räktartar

Foto: Eva Hildén Smith
Ingredienser
6 portioner
- cirka 300 g rimmad lax
- 2 dl skalade räkor i lake, avrunna
- 1 liten rödlök
- 3 msk forellrom
- 3 msk finhackad krusbladig persilja
Sås
- 1/2 citron, saften
- 1 tsk finriven ingefära
- 1/2 msk råsocker
- 4 msk rapsolja
Till garnering
- 2 msk forellrom
- 1 citronskiva
Hemrimmad lax
- cirka 500 g skinn- och benfri laxfilé, gärna salmalax
- 1 1/2 msk salt
- 1 msk strösocker
Så här gör du
- Rimmad lax: Dela laxen i två bitar. Blanda salt och socker. Gnid in laxfilébitarna med blandningen.
- Lägg ihop laxbitarna och slå in i bakplåtspapper till ett paket. Lägg paketet i en form eller på ett fat med kant. Fisken är färdiggravad efter 1-2 dygn. Vänd laxpaketet 2-3 gånger under gravningen.
- Tartar: Skär laxen i små bitar. Hacka räkorna. Skala och finhacka löken.
- Blanda ihop lax, räkor, lök, forellrom och persilja. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke. Ringla den över lax- och räkblandningen.
- Fördela tartaren i små serveringslas. Garnera med rommen och citronskivan delad i små bitar.

Du kanske även gillar
Populära recept