Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax provençale med pommes Anna

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 375 g varmrökt lax med provençalska kryddor
  • 300 g haricots verts
  • 1 vitlöksklyfta, stor
  • 25 g smör
  • salt

Pommes Anna

  • 1 kg fast potatis
  • 175 g smör
  • 3 vitlöksklyftor, stora
  • salt och nymalen svartpeppar

Dragonmajo

  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka körvel
  • 1 kruka fransk dragon
  • 1 knippe persilja
  • 1/2 citron, saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Pommes Anna: Smält smöret tillsammans med krossade vitlöksklyftor i kastrull. Låt stå när du förbereder potatisen.
  3. Skiva potatisen tunt och varva i en form, salta mellan varven. Lyft upp vitlöksklyftorna från smöret och ringla smöret över potatisen. Baka i mitten av ugnen 30-40 min tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  4. Dragonmajo: Mixa samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå 30 min innan servering.
  5. Ansa bönorna. Koka dem någon minut i saltat vatten tills de är al dente. Häll av vattnet. Lägg ner en klick smör och riven vitlök. Smaka av med salt.
  6. Servera varmrökt lax Provençale med varma haricots verts, Pommes Anna och dragonmajo.