Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 4 st grill- eller ugnsfolie, cirka 40 x50 cm
  • 2 tsk smör, mjukt
  • 12 st champinjoner
  • 75 g babyspenat
  • 4 st salladslökar
  • 4 st färsk laxfilé, à 175 g
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 1 st lime, rivet skal
  • dill

Aromsmör

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 st lime, rivet skal
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Servera med:

  • kokt potatis
  • lime

Så här gör du

  1. Smöra foliearken på mitten. Dela champinjonerna i fyra delar och lägg dem tillsammans med en näve av babyspenaten och skivad salladslök på mitten på arken. Lägg laxfilébitarna ovanpå.
  2. Salta och krydda med citronpeppar, limeskal och dillvippor.
  3. Blanda samman smör, limeskal, vitlök, persilja i en skål. Vispa aromsmöret med elvisp så att det blir fluffigt. Klicka eller spritsa en klick av smöret på laxen.
  4. Vik ihop paketen och grilla på utegrillen, cirka 15 minuter. Servera med kokt potatis och lime.