Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax- och räkgratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st Purjolök, finhackad
  • 400 g Färsk spenat
  • 100 g Sockerärter
  • 2 msk Smör
  • 4 st Skinnfria laxfiléer a 175 g
  • 2 dl Kyld bearnaisesås
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 2 dl Riven lagrad ost
  • 200 g Skalade räkor
  • 2 msk Finhackad dill

Garnering:

  • Räkor, dill och limeklyftor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka vitlöken. Strimla purjolöken fint. Skölj spenaten och halvera sockerärterna.
  2. Fräs lök, vitlök och spenat i smör. Sila bort överflödig vätska om det behövs. Fördela blandningen i en smord ugnsform tillsammans med sockerärterna.
  3. Putsa laxfiléerna och lägg dem på spenatbädden i formen.
  4. Blanda ihop bearnaisesås, yoghurt, ost, räkor och dill. Ta undan några räkor till garnering. Bred såsen över lax och spenat. Gratinera mitt i ugnen 18-20 minuter.
  5. Garnera gratängen med räkor, dill och limeklyftor och servera med kokt potatis, ris eller sallad.