Lax- och broccolipaj

MALTE DANIELSSON
Ingredienser
4 portioner
- 100 g smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl sojamjöl
- Fyllning:
- 1 broccolistånd
- 300 g varmrökt lax
- 1 burk färskost, vitlök och örter, 125 g
- 3 ägg
- 2 dl grädde
- Salt och vitpeppar
- Lite ärtskott
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en skål. Tryck ut degen i en pajform.
- Använd lite extra mjöl när du trycker ut degen om det behövs. Ställ in i frysen i 15 minuter. Förgrädda sen pajen i 10 minuter. Skär broccolin i små buketter och lägg i pajskalet.
- Bryt laxen med händerna och lägg i pajskalet. Klicka ut osten. Vispa ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen och grädda i 30 minuter i ugnen. Dekorera med ärtskott.

Du kanske även gillar
Populära recept