Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med örtgremolata

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g salsicciakorv
  • 600 g laxfilé
  • 1 rödlök
  • 8 snackspaprikor (150 g)
  • 6 olikfärgade tomater
  • 1 msk olivolja örtagårdskrydda
  • salt och svartpeppar

Gremolata

  • 2 dl hackade blandade färska örter, till exempel rosmarin, salvia, basilika och persilja
  • 1 citron, rivet skal av
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva korven i större bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek tills de har fått färg.
  3. Lägg laxen på en plåt. Skala löken och skär den i klyftor. Kärna ur paprikorna och skär dem och tomaterna i bitar.
  4. Lägg korv och grönsaker på plåten. Ringla över oljan och strö över örtagårdskrydda, salt och peppar. Grädda i ugnen i 20 minuter.
  5. Blanda örter och citronskal i en skål. Rör ner parmesanost, olja, salt och peppar. Fördela gremolatan mitt på laxen och servera.