Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med lökdipp


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 
400 g färsk lök

  • 3 vitlöksklyftor
  • 
2-3 msk olivolja
  • 
salt och peppar

  • 1 dl crème fraiche eller majonnäs
  • 
pressad citron

  • 300 g haricots verts
  • 
3 msk olivolja

  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 
4 portionsbitar lax
  • 
smör eller kokosfett att steka i


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 
Skär löken i halvor och vitlöken i bitar.

  3. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Salta och peppra och ställ in i ugnen 15-20 minuter.

  4. Mixa lök och vitlök med crème fraiche eller majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Smaka även av med pressad citron.

  5. Koka haricots verts al dente och häll sedan av vattnet. Lägg dem i en skål och häll över olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra lite.

  6. Stek laxen i smör eller kokosfett. Servera laxen med lökdipp och haricots verts.