Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med chili- och fetaosttäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 f laxfilé i portionsbitar
  • smör eller olivolja till formen
  • 200 g fetaost
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 röd chilifrukt
  • färsk koriander
  • salt och peppar
  • 400 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form smord med smör eller olivolja.
  3. Mosa fetaosten och blanda med majonnäs. Finhacka chilin (skippa kärnorna och de vita hinnorna i chilin) och blanda ner tillsammans med finhackad koriander.
  4. Smaka av med salt och peppar. Bred fetaostsmeten på laxen. Låt stå i ugn ca 20 min.
  5. Strimla vitkålen fint och blanda med majonnäs och olivolja. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med fisken.