Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med asiatisk smak

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 6 bitar skinn- och benfri laxfilé
  • 1 1/2 tsk flingsalt
  • 1 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 tsk råsocker strö eller brun farin
  • 1 1/2 tsk limesaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl kokosmjölk

Till servering

  • Ris, gärna vildris
  • Grönsallad

Så här gör du

  1. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form.
  2. Blanda samman salt, ingefära, socker och limesaft. Finhacka vitlöken och tillsätt kryddorna. Fördela över fiskbitarna.
  3. Häll kokosmjölken över och stek på 225° i cirka 15 minuter.
  4. Servera med ris och grönsallad!