Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax med ärtpesto och groddsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g små fina frysta ärtor
  • 1 dl kokosmjölk eller crème fraiche
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • saften av 1 citron
  • 500-600 g lax
  • smör att steka i
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 rödlök
  • 100 g groddar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Så här gör du

  1. Lägg ärtorna i en skål och häll hett vatten över dem. Häll av vattnet efter någon minut och mixa med kokosmjölken/crème fraichen. Riv ingefäran och blanda ner för hand. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  2. Peppra och salta laxen och stek den i smör, ett par minuter på varje sida.
  3. Skär zucchinin i bitar och rödlöken i skivor. Blanda zucchini
  4. och groddar. Ringla över olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.