Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax i röd curry

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 bitar lax a 150g
  • 3 msk röd currypasta
  • 1 pkt sockerärtor
  • 2 st morötter
  • 1 st huvud broccoli
  • 1 st citrongräs
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 st bananschalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • skal och saft från 1 st lime
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 koriander
  • ris till servering

Så här gör du

  1. Tina laxen och koka ris.
  2. Krossa citrongräset med tex. botten av en kastrull. Hacka sedan citrongräset mycket mycket fint. Skala ingefäran med en sked för mindre svinn och hacka den fint. Fortsätt sedan med all lök som även den hackas fint.
  3. Fräs lök och citrongräs tillsammans en stekpanna med lite olja, tillsätt samtidigt curry pastan så alla smaker blommar ut. Efter några minuter, slå på kokosmjölken och låt den sjuda.
  4. Strimla morötterna samt sockerärtorna tunt och skär små buketter av broccolin. Använd även stocken på broccolin, men skär den tunt. Tillsätt grönsakerna, vänta med sockerärtorna till sist.
  5. Skär laxen i tärningar, ca två gånger två centimeter. Salt och peppra.
  6. När grönsakerna kokat klart, tillsätt lax och sockerärtor. Laxen behöver bara koka några minuter innan den är klar.
  7. Riv på limeskal samt limesaft. Välj själv mängden syra från limen när du smakar av.
  8. Toppa med hackad koriander och servera med ris.
2 kommentarer om "Lax i röd curry"