Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax gravad med citrus & ingefära


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ingredienser

8-10 bufféportioner

  • 1 kg laxfilé mittenbit med skinnet kvar (fryst i minst 2 dygn därefter tinad)

  • 3 msk socker

  • 3 msk salt

  • 2 tsk grovstött vitpeppar

  • 1/2 citron, rivet skal och saft

  • 1/2 lime, saften
  • 
2 msk riven färsk ingefära

  • 1/2 apelsin, rivet skal och saft


Så här gör du

  1. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med blandningen.

  2. Blanda citrusskal, citrussaft och ingefära.

  3. Lägg laxen i en påse och gnid in laxen med citrus- och ingefärsblandningen­ och förslut påsen.

  4. Lägg laxen i kylen i cirka 2 dygn. Vänd påsen några gånger under gravningen.

  5. Skrapa bort kryddorna från laxen och skiva den i tunna skivor.