Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Laxspett med citron och dragonremoulad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Fräscha laxspett att lägga på grillen i sommar! Kryddade med spiskummin, timjan och chili.

Ingredienser

8 spett

Spett

  • 8 enkla laxkotletter á cirka 125 g, utan skinn
  • 2 vältvättade citroner
  • 16 blötlagda träspett
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar
  • Till servering och garnering:
  • 1 citron, delad
  • 1 msk finhackad oregano

Strössel

  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/4 tsk torkad timjan
  • 1/4 tsk chiliflingor

Remoulad

  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl tjock turkisk yoghurt
  • 1 1/2 dl cornichoner (små inlagda gurkor), finhackade
  • plockade blad från 1-2 kvistar dragon, finhackade
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till remouladen.
  2. Blanda ingredienserna till strösslet.
  3. Skär varje laxkotlett i 4-5 jämnstora bitar.
  4. Skär citronerna i tunna skivor.
  5. Trä lax och citron på spett.
  6. Pensla spetten med olivoljan och grilla cirka 3 minuter på varje sida, eller tills fisken är precis genomstekt. Pressa över citronhalvorna.
  7. Toppa med strössel. Garnera med oreganoblad. Servera med remoulad.