Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lax & chips med pepparrotskräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

De här enkla och smaskiga tilltuggen kan förberedas i god tid och bara läggas ihop före serveringen. Vänta dock med att lägga ihop tilltuggen tills gästerna kommer så att chipsen inte förlorar sin krispighet.

Ingredienser

6 - 8 personer
  • 18-24 potatischips
  • 100 g gravad, rimmad eller kallrökt lax
  • 4–5 msk crème fraiche
  • 4–5 msk pepparrotsvisp
  • 1 knippa rädisor
  • ½ citron, finstrimlat skal
  • färska örtblad
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Lägg ut chipsen på ett serveringsfat.
  2. Dela laxen i små bitar. Rör ihop crème fraiche och pepparrotsvisp.
  3. Ansa och skär rädisor i tunna skivor, lägg dem i en skål med kallt vatten.
  4. Toppa chipsen med lax. Klicka över crème fraiche- och pepparrotsblandning.
  5. Garnera med rädisor, citronskal och örtblad. Peppra.