Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lavendelglaserad ­citronkaka


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8-10 bitar

  • 2 ägg

  • 1 1/2 dl socker

  • 100 g smör
  • 
2 1/2 dl mjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • pressad saft av 1 halv citron

  • rivet skal av 1 citron


Glasyr:


  • 1 1/2-2 dl florsocker

  • 1 msk lavendelblommor

  • 1 msk pressad citronsaft


Så här gör du

  1. Lägg lavendelblommorna i florsockret dagen innan kakan ska bakas. Täck med plastfilm. Sikta bort blommorna från florsockret nästa dag.

  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Smält smöret.
  3. 
Sikta ner mjölet blandat med bakpulver i äggvispet. Rör ner det smälta smöret, ­citronskal och citronsaften. Blanda till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en smörad och bröad sockerkaksform.
  5. 
Grädda i ugn, 200 grader, cirka 30 minuter. Låt kakan svalna.

  6. Glasyr: Blanda florsocker och citronsaft till en glasyr. Häll glasyren över kakan och dekorera med lavendelblom.