Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättrimmad sej med rotfruktspuré

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g sejfilé
  • peppar
  • 1/2 skivad citron

Lag

  • 1 1/2 msk salt
  • 5 dl vatten

Puré

  • 1 bit rotselleri, 150 g
  • 3 palsternackor, 400 g
  • 4 potatisar, 300 g
  • 2 msk smör
  • salt, peppar

Till servering

  • 250 g broccolibuketter
  • 3 dl kokta belugalinser
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 1 msk olivolja
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär filéerna i portionsbitar. Lös saltet i det kalla vattnet och lägg ner fisken i lagen, låt ligga i cirka 20 minuter.
  2. Ta upp fisken och torka av den med hushållspapper. Peppra. Lägg den i en smord ugnsfast form. Lägg på citronskivorna. Tillaga i mitten av ugnen, cirka 15 minuter, tills innertemperaturen är 48-52 grader.
  3. Skala och skär rotselleri, palsternacka och potatis i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av kokvattnet, men spara en deciliter. Pressa rotfrukterna och vispa till en slät puré med lite av kokvattnet och smör. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fisken med rotfruktspuré, lättkokta broccolibuketter och kokta belugalinser smaksatta med finrivet citronskal och olivolja.