Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättlagad pasta med kyckling och syrad grädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning kycklinginnerfilé à 500 g
  • 1 gul lök
  • 1 dl syrad grädde
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g pasta
  • 2 dl pastavatten
  • olivolja
  • salt och peppar
  • grönsaker efter säsong

Så här gör du

  1. Pasta: koka upp rikligt med välsaltat vatten och koka pastan. Häll av den cirka 3 minuter innan den är klar. Spara 2 dl pastavatten.
  2. Sås: hacka gul lök och stek mjuk i olivolja i en djupare stekpanna. Skär ner vitlöken tunt, använd gärna en mandolin, och lägg i en stekpanna. Ta de grönsaker du valt för säsongen och dela dem i lagom storlek och tillsätt i stekpannan. Addera den kokta pastan och pastavattnet, låt det reducera något. Häll i fond och syrade grädde, låt koka samman. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kyckling: salta och peppra kycklingen runtom, stek i olivolja till fin färg.
  4. Servera gärna på ett stort serveringsfat som du toppar med lite färska örter, exempelvis persilja eller basilika.