Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättlagad laxcheesecake

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 24 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 75 g smör
  • 10 skivor kavring (300 g)

Fyllning

  • 200 g gravad lax i skivor
  • 300 g färskost light (11 %)
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl smetana
  • 1/2 citron
  • 2 msk röd stenbitsrom, gärna finkornig
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackade dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • 1 dl smetana
  • citronskivor
  • dillkvistar

Så här gör du

  1. Smält smöret. Mixa kavringen fint i matberedaren. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i frysen ca 20 min.
  2. Skär laxen i små tärningar. Vispa ihop färskost och smetana ca 30 sekunder, använd elvisp. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda i lax, citronskal, rom, gräslök och dill i ostsmeten. Krydda med salt och peppar. Lägg ostsmeten i formen och släta till ytan. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 5 timmar.
  3. Bred smetana på cheesecaken och garnera med citronskivor och dill.