Lättlagad variant av Janssons frestelse

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
6 bufféportioner
- 2 gula lökar
- 2 msk smör
- 1 förpackning potatisgratäng, ca 800 g (halvfabrikat)
- 1 1/2 dl grädde
- 1 msk spad som ansjovis ligger i
- 1 burk ansjovisfiléer
- olja till formen
- 1 msk hackad dill
Så här gör du
- Sätt ugnen på grill 175 grader.
- Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret ca 5 minuter i en stor stekpanna.
- Ta upp ¼ del av löken och spara till garneringen.
- Häll potatisgratängen och grädden i pannan med löken och koka upp under omrörning. Koka ca 5 minuter tills allt är genomvarmt. Smaka av med ansjovisspad. Varva gratäng och ansjovis i en oljad gratängform. Toppa med den sparade löken.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, passa noga så att gratängen inte bränns vid.
- Garnera med dill.

Du kanske även gillar
Populära recept