Logga in här

Lättlagad variant av Janssons frestelse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 förpackning potatisgratäng, ca 800 g (halvfabrikat)
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 msk spad som ansjovis ligger i
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • olja till formen
  • 1 msk hackad dill

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill 175 grader.
  2. Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret ca 5 minuter i en stor stekpanna.
  3. Ta upp ¼ del av löken och spara till garneringen.
  4. Häll potatisgratängen och grädden i pannan med löken och koka upp under omrörning. Koka ca 5 minuter tills allt är genomvarmt. Smaka av med ansjovisspad. Varva gratäng och ansjovis i en oljad gratängform. Toppa med den sparade löken.
  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, passa noga så att gratängen inte bränns vid.
  6. Garnera med dill.