Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lätthalstrad laxfilé med rub


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 4 laxfiléer, á 125-150 g

  • 2 msk Karibiens skatter från Herbaria


Fetaost sallad:


  • 1 blandad sallad, gärna mâche, rucola, mangold

  • 150 g fetaost

  • 250 g vattenmelon

  • 250 g små tomater

  • 10 blad mynta


Rucolakräm:


  • 1 rucola cirka 70 g

  • 1 1/2 dl crème fraiche

  • 1/2 dl majonnäs

  • salt & svartpeppar


Så här gör du

  1. Rubba in laxfiléerna i kryddblandningen och låt stå och dra in kryddorna medan du gör salladen.

  2. Skölj sallatsbladen och lägg upp på ett fint fat. Tärna fetaosten och skiva och tärna vattenmelonen i fina tärningar. Strö fetaost- och melontärningar över sallaten. Skölj och halvera tomaterna, behåll några hela. Repa några myntablad som du hackar och sprider över salladen.

  3. Mixa crème fraiche, majonnäs och rucola till en kräm, smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Lägg en klick smör i en stekpanna och halstra laxfiléerna lätt på medelvärme i 4-6 minuter per sida. Passa dina filéer hela tiden