Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättfrusen jordgubbsgazpacho

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Sockerlag:

  • 1 st vaniljstång
  • 3,5 dl sött dessertvin, av Sauternestyp
  • 2 st stjärnanis
  • 12 dl jordgubbar

Till servering:

  • blandade bär

Så här gör du

  1. Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i stången. Tillsätt halva mängden vin och stjärnanisen. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
  2. Ta kastrullen från värmen, häll i resten av vinet och låt lagen kallna. Plocka upp vaniljstången och stjärnanisen.
  3. Mixa jordgubbarna tillsammans med den kalla lagen till en slät soppa.
  4. Häll upp soppan i en skål och ställ i frysen cirka 2 timmar. Soppan blir då lite tjockare och isig, som en lös sorbet. Rör om ett par gången under tiden. Om soppan ska tillagas i god tid, förvara den i kylen och frys den de två sista timmarna före servering.
  5. Häll upp gazpachon i skålar och toppa med blandade bär.