Lättfrusen jordgubbsgazpacho

Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
Sockerlag:
- 1 st vaniljstång
- 3,5 dl sött dessertvin, av Sauternestyp
- 2 st stjärnanis
- 12 dl jordgubbar
Till servering:
- blandade bär
Så här gör du
- Klyv vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull och lägg i stången. Tillsätt halva mängden vin och stjärnanisen. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
- Ta kastrullen från värmen, häll i resten av vinet och låt lagen kallna. Plocka upp vaniljstången och stjärnanisen.
- Mixa jordgubbarna tillsammans med den kalla lagen till en slät soppa.
- Häll upp soppan i en skål och ställ i frysen cirka 2 timmar. Soppan blir då lite tjockare och isig, som en lös sorbet. Rör om ett par gången under tiden. Om soppan ska tillagas i god tid, förvara den i kylen och frys den de två sista timmarna före servering.
- Häll upp gazpachon i skålar och toppa med blandade bär.

Du kanske även gillar
Populära recept