Logga in här

Läskeblask – whiskeydrink med trocaderosyrup

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

1 glas

Trocaderoinspirerad läsk

  • 50 ml Trocadero-syrup (se recept nedan)
  • 200 ml kallpressad äppeljuice
  • 100 ml sodavatten
  • 0,5 g äppelsyra

Trocadero-syrup

  • 250 g björksocker (xylitol)
  • 200 ml kallpressad äppeljuice
  • 100 g havtorn
  • 0,7 g citronsyra
  • zest från en hel apelsin
  • 3 rökta och torkade klyftor rött äpple

Så här gör du

  1. Läsken: Kolsyra läsken i två omgångar. Använd en kolsyrepatron och låt sedan drycken vila i kylen 15 min. Tillsätt sedan en till patron och lägg i kylen 30 min. Häll sedan upp läsken i en glasflaska och sätt på kapsyl.
  2. Syrup: Lägg allt i en vakuumpåse och töm på luft. Tillaga sous vide på 58 grader i 12 timmar, finsila och låt kallna i kylen.
  3. Blanda läsk, syrup och whiskey i ett highball-glas fyllt med is.