Logga in här

Lasagne med vegofärs, spenat och ricotta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri, 100 g
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 400 g fryst sojafärs
  • 1/2 dl olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk svampsoja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk hackad basilika
  • 9 lasagneplattor
  • 400 g styckfryst bladspenat
  • 500 g ricotta
  • 2 dl riven lagrad ost

Servera med

  • blandad grönsallad
  • basilika

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök, vitlök, morötter, rotselleri och urkärnad chili i matberedaren med kniven monterad. Fräs hacket tillsammans med sojafärs i olja i en gryta tills löken blivit glansig, cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond, vatten och svampsoja. Låt koka i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och basilika. Det ska vara mycket smak och sälta i tomat och färsröran.
  3. Varva tomat-och färsröra, lasagneplattor, spenat, ricotta i en smord form. Avsluta med tomat och färsröra. Strö över riven osten och grädda i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Servera med blandad grönsallad.