Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk lasagne – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 279 st har redan röstat

Att göra lasagne utan kött är både superlätt och underbart gott. Den blir precis lika krämig och god som en klassisk lasagne. Dessutom går det snabbt! Det här goda receptet på vegetarisk lasagne är fyllt med ricotta, fetaost och spenat. Perfekt vardagsmat för familjen eller att fylla matlådan med.

Vill du göra en lasagne med kött i hittar du recept här!

Ingredienser

4 portioner
  • olivolja
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 300 g spenat, hackad
  • 300 g ricottaost
  • 100 g fetaost, smulad
  • 3 krm riven muskot
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/4 dl riven cheddarost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet).
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i cirka en minut.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg lasagneplattor i botten på en ugnssäker form. Varva sedan fyllningen med lasagneplattor och strö cheddarost på toppen.
  5. Grädda i ugnen i ungefär 30 minuter, eller enligt tidsangivelserna på lasagnepaketet. Det går förstås även att använda färska lasagneplattor, då går det snabbare. Servera med en tomatsallad.
4 kommentarer om "Vegetarisk lasagne – enkelt recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Kristina Elfström-Johansson

      Hej Kristina!
      Vad kul att du tyckte om lasagnen! Trevlig helg önskar vi på Mitt kök

  • Marcus Tjernström
    Marcus Tjernström

    Hej!
    Kan ni tipsa om en ricotta utan löpe? Jag hittar ingen när jag letar. Eller kan man ersätta med något annat?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Marcus Tjernström

      Hej Marcus! Vad jag förstår kan det vara svårt att hitta ricotta utan löpe då den vanligtvis görs av vassle gjord på animaliskt löpe. Är det så att du vill göra lasagnen vegansk kan du prova att ersätta ricottan med vegansk kvarg eller om du har mer tid kan du testa att göra egen färskost! Jag hittade den här instruktionen när jag letade på nätet som skulle kunna funka https://goo.gl/LCGVBgsom-helst/ Lycka till önskar Patricia på Mitt kök!