Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med heta korvar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En smakrik variation från den sedvanliga lasagnen! Full av fylliga smaker från de kryddiga korvarna, grönsakerna och ostsåsen. Perfekt rätt för veckans matlådor såväl som familjemiddagen!

Ingredienser

8 portioner
  • 1,5 pkt färska lasagneplattor
  • 3 pkt chorizo &/eller kolbasz
  • 1 st zucchini
  • 2 st röda spetspaprikor
  • 1 st stor morot
  • 500 g passerade tomater
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl hyvlad vitkål
  • Santa Maria Pasta Rosso-krydda
  • en skvätt soya
  • 1/2 pkt fetaost

Ostsås

  • 200 g mager, riven ost
  • 7 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk smör/margarin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva korvarna och moroten till "pengar". Skär zucchinin och paprikorna mindre bitar och hyvla vitkålen. Fräs korven i en gryta tillsammans med grönsakerna och tomatpurén i lite olja tills grönsakerna börjar bli mjuka. Krydda med Pasta Rosso-krydda och lite salt. Tillsätt de krossade och passerade tomaterna och lite soya. Låt puttra på svag värme medan du förbereder resten.
  2. Smält smöret till ostsåsen och blanda ner mjölet noggrant. Slå på mjölken och koka upp under omrörning. Låt puttra ca 5 min på svag värme och häll sedan i osten samt lite salt och peppar. Dra åt sidan.
  3. Smörj en stor ugnsfast form eller mindre plåt. Häll lite av ostsåsen i botten och täck sedan med lasagneplattor. Häll på korvfyllning så att plattorna täcks och smula sedan lite fetaost över. Varva sedan ytterligare ett lager med lasagneplattor, korvfyllning och fetaost innan du lägger på det avslutande lagret lasagneplattor och sedan häller över resten av ostsåsen. Bred ut såsen ordentligt så att alla plattor täcks. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna och gärna stå till sig ett par timmar innan servering!