Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med grönkål, valnötter & svamp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 69 st har redan röstat

Krämig lasagne med frisk smak av grönkål och rivet citronskal.

Ingredienser

  • 400 g färsk blandad svamp (till exempel champinjoner, shitake, portabello)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 askar färskost à 200 g
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • smör till formen
  • 1 dl valnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i hälften av smöret i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resterande smör i en stor kastrull. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något.
  4. Rör i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl. Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnsform, cirka 20 × 25 cm. Varva lasagneplattorna med svamp- och grönkålsstuvningen i formen. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
  6. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter eller tills den blivit gyllene.