Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lasagne med grönkål, valnötter & svamp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 99 st har redan röstat

Ingredienser

  • 400 g färsk blandad svamp (till exempel champinjoner, shitake, portabello)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk grönkål
  • 2 askar färskost à 200 g
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • smör till formen
  • 1 dl valnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär svampen i bitar eller skivor. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i hälften av smöret i en stekpanna tills den fått lite färg. Lägg i lök och vitlök och låt allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resterande smör i en stor kastrull. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något.
  4. Rör i färskost, mjölk och riven ost. Blanda väl. Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj en ugnsform, cirka 20 × 25 cm. Varva lasagneplattorna med svamp- och grönkålsstuvningen i formen. Börja och avsluta med ett lager stuvning.
  6. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter eller tills den blivit gyllene.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.