Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lapilap Lap – magiska havreflarn från lappland

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 75 g Smör
  • 2 msk Ekologisk Vispgrädde
  • 2 msk Ljus sirap
  • 1 dl dl Ekologiska havregryn
  • 1 dl Ekologiskt Vetemjöl
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 1 dl Strösocker
  • 1 dl Choklad - smält

Så här gör du

  1. Sätt din ugnen på 225°C. Smält det ekologiska smöret i en liten kastrull. Rör i den härliga grädden och sirapen i kastrullen. Blanda ekologiska havregryn, ekologiskt vetemjöl, bakpulver och socker och rör ned i smörblandningen. Rör ihop till en fluffig Lapilap lap - deg/smet. Klicka ut smeten/degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter - låt svalna och doppa i chokladen om så önskas. Lapilap lap - smaklig spis!