Lapilap Lap – magiska havreflarn från lappland

Lapilap lap - havreflarn
Ingredienser
4 portioner
- 75 g Smör
- 2 msk Ekologisk Vispgrädde
- 2 msk Ljus sirap
- 1 dl dl Ekologiska havregryn
- 1 dl Ekologiskt Vetemjöl
- 0,5 tsk Bakpulver
- 1 dl Strösocker
- 1 dl Choklad - smält
Så här gör du
- Sätt din ugnen på 225°C. Smält det ekologiska smöret i en liten kastrull. Rör i den härliga grädden och sirapen i kastrullen. Blanda ekologiska havregryn, ekologiskt vetemjöl, bakpulver och socker och rör ned i smörblandningen. Rör ihop till en fluffig Lapilap lap - deg/smet. Klicka ut smeten/degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter - låt svalna och doppa i chokladen om så önskas. Lapilap lap - smaklig spis!

Du kanske även gillar