Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lantpaj


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 paj
  • 3 dl quinoamjöl (eller graham)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 85 g smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning

  • 4 dl manchego eller västerbotten
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1/2 dl havregryn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk fransk senap
  • 5 skivade salladslökar
  • 2 msk persilja
  • 1/2 tsk salvia
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk sambal oelek eller kajennpeppar

Så här gör du

  1. 
Blanda 3 dl quinoamjöl (eller graham) med 1 1/2 tsk bakpulver och kör i matberedare med 85 g kallt smör. Droppa i 2-3 msk vatten. Lägg i plastpåse i kylen.
  2. Sätt sedan ugnen på 200 grader och kläm ut pajdegen i en form. Ge den lite färg i ugnen och blanda under tiden fyllningen: 4 dl manchego eller västerbotten, 2 ägg, 3 dl gräddmjölk, 1/2 dl havregryn, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk fransk senap, 5 skivade salladslökar, 2 msk persilja, 1/2 tsk salvia, salt, peppar, 1 tsk sambal oelek eller kajennpeppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda i cirka 40 minuter, tills pajen fått fin yta.