Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lantbröd i kastrull

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk torrjäst
  • 1/4 ljummet vatten

Så här gör du

  1. Rör ihop salt, vatten och jäst. Blanda sedan i mjölet. Arbeta degen i 2 minuter. Lägg i en bunke och sätt plast över. Låt jäsa 12 timmar (över natten) i kylskåp.
  2. Ta ut degen och vänd runt den på mjölad bänk cirka 3 gånger. Lägg en handuk över och låt jäsa i 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en gjutjärnskastrull några minuter i ugnen så den blir varm. Ta ut kastrullen och lägg ner degen i kastrullen.
  4. Sätt in i ugnen med ett lock på och grädda i 40 minuter. Ta av locket och grädda klart i 5 minuter. Ta ut brödet och skiva upp.