Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lantbröd


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

2 limpor

  • 5 dl vatten

  • 10 g jäst

  • 9 dl vetemjöl

  • 3 dl durumvete

  • 1 msk salt

  • 1 msk honung


Så här gör du

  1. Kväll:
 Rör ut jästen i vattnet.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör degen i maskin i minst 20 minuter; den ska bli elastisk. Låt jäsa 1 timme.

  3. Forma degen till två bröd som får jäsa i mjölade brödkorgar i kylskåp till nästa dag.

  4. Morgon:
 Om du har en baksten, lägg in den i ugnen och värm till 250 grader. Tippa upp de färdigjästa bröden på en het plåt, eller på bakplåtspapper, snitta dem om du vill och skjutsa dem sedan vidare in på bakstenen eller plåten i ugnen.
 Grädda i 45 minuter långt ner i ugnen. Lägg några isbitar eller 1 dl vatten i ugnsformen på botten av ugnen.
 Efter 15 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.