Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långtidsbakade tomater med tapenade

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Tomater

  • 6 plommontomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Tapenade (2 dl)

  • 1 ½ dl svarta urkärnade oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 sardellfiléer
  • 1 ½ msk kapris
  • 1 msk färsk timjan
  • ½ msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar, nymald

Så här gör du

  1. Tomater: Sätt ugnen på 125 grader. Dela tomaterna på längden. Lägg dem i en lätt oljad, ugnsfast form, med snittytan upp. Droppa på lite olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Baka i mitten av ugnen i cirka 2 timmar. Låt kallna och toppa med tapenade vid servering.
  3. Tapenade: Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand. Blanda i citronsaft, olivolja och peppar.