Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långsemla

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 längder

Så här gör du

  1. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och ägg i en bunke eller assistent.
  2. Värm mjölken till 37 grader och häll den över. Arbeta degen kraftigt i cirka 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 4 bitar och forma till långa längder. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt längderna svalna på galler.
  6. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Rosta den skållade mandeln lätt 10-15 minuter i ugnen. Den skall bara få lite färg. Låt svalna och hacka den grovt.
  8. Skär toppen av längderna och gröp ur lite inkråm ur varje. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken, riv ner mandelmassan och arbeta till en slät smidig massa. Vänd till sist ner mandeln.
  9. Lägg samman de långa semlorna: Spritsa i fyllningen och spritsa grädden på så den täcker snittet och mandelfyllningen.
  10. Toppa med locket och pudra florsocker över.