Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Långpannerutor

 – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Degen till de saftiga frukostbröden med kesella och havrekross stjälps enkelt upp i en långpanna före gräddning.

Ingredienser

30 rutor


  • 50 g jäst


  • 5 dl vatten


  • 25 g smör


  • 1 krm salt


  • 2 msk ljus sirap


  • 250 g kesella lätt


  • 2 dl havrekli


  • 1 dl havrekross


  • 12-13 dl vetemjöl



Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör, salt, sirap, kesella, havrekli, havrekross och det mesta av vetemjölet.


  2. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Lägg ett bakpapper i en långpanna och stjälp upp degen.
  3. 

Platta ut med mjölad hand och skär degen i rutor med vass kniv. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter.
  4. 

Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 15-20 minuter.
2 kommentarer om "Långpannerutor

 – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ninni Wendel

      Hej!
      Vad bra att du uppmärksammade oss på detta. Nu är det inlagt. 🙂 Tack!