Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lättlagad långpannepizza med frukt och gorgonzola

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förp pizza surdeg
  • 1 msk vetemjöl till utbakning
  • 1/2 msk matolja eller 1 ark bakplåtspapper till pannan

Pålägg

  • 4 dl riven pizzaost
  • ca 100 g gorgonzola
  • 1 päron
  • 150 g druvor

Garnering

  • 1 msk rostade mandelspån
  • 1 msk plockade rosmarinblad
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en pizza. Lägg pizzan i en liten långpanna, ca 25 cm x 32 cm, oljad eller med bakplåtspapper.
  2. Toppa pizzan med riven ost och tärnad gorgonzola. Lägg på päron skurna i skivor och druvor delade i klasar. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills den är klar. Garnera med mandelspån och rosmarinblad. Peppra.